OC Teens: et godt sted at møde Jesus

OC Teens er teenagearbejdet i Åbenkirke KBH, og det er for unge mellem 10-15 år. Hver uge mødes de kl. 18.30-20.30 til fællesskab med Gud og hinanden. Der er mange vilde historier fra teens igennem årene, og der sker også spændende ting i fremtiden. Læs med her for at lære mere om det fedeste fællesskab for teenagere.

Hvad er OC Teens?

OC Teens er stedet hvor teenagere kan få lov til at komme og have fællesskab med andre på deres egen alder. OC Teens er også stedet, hvor alle er velkomne. Troen på Gud er det største fokus ved OC Teens. Her er der plads til de store spørgsmål i livet, og til at udvikle sig selv i troen på Gud gennem et godt og opbyggende fællesskab.

Der er tre forskellige former for OC Teens, med tre forskellige ting teenagerne laver sammen på den onsdag, de mødes. For det første er der TEEN Crazy, hvor der altid sker en sjov aktivitet eller en tur. Her kan der leges alt fra “Den store bagedyst” til “ægge ninja”. For det andet har de TEEN Praise, som er en fest med Jesus, med lovsang og inspirerende andagter. Det kan både være gæstetaler eller en fra teamet, der holder en andagt. Til sidst bliver der afholdt TEEN Chill, som bare handler om at hygge og have det sjovt. Der er ikke noget program, men teenagerne bestemmer, hvad der skal ske på aftenen.

Der er altså mange forskellige ting der sker i OC Teens, og der er mange fantastiske vidnesbyrd.

Vidnesbyrd fra OC-Teens

Felix Bidstrup som er leder af OC Teens har været med lige siden starten for Åbenkirke KBH. OC Teens har været en af de første fællesskaber, der har mødtes i Åbenkirke KBH, og der har både været fantastiske tider, men også hårde tider som under Corona. Felix fortæller:

"Det kan godt være, at det ikke har været det største fællesskab i Åbenkirke KBH, men jeg har fået lov til at se mange teenagere og ledere udvikle sig her. Gud har været med i OC Teens igennem de sidste 4 år. Da Corona lukkede alt ned, lukkede det også ned for teenageres fællesskab. Vi overkom det, og begyndte at mødes sammen med teenagerne på Discord, hvor vi lavede noget online og snakkede sammen.”

Teamet er siden corona vokset med flere ledere, og der er kommet mere struktur i OC Teens. I OC Teens oplever vi et fællesskab der vil noget, og som betyder noget for unge i alderen 10-15 år. Hver onsdag er der et dusin teenagere, der mødes og har et fantastisk fællesskab, hvor Gud er i centrum. Felix elsker OC Teens og fællesskabet, der er iblandt teenagerne:

"Jeg elsker at være en del af sådan et betydningsfuldt team i Åbenkirke. Hver onsdag har vi teenagere fra Åbenkirke og andre kirker, der mødes og har det for fedt! Vi har en Snapchat gruppe med teenagerne, og hver onsdag morgen/formiddag, skriver teenagerne inde på gruppen og spørger om hvem der kommer! Vi ledere behøver ikke engang at prøve at få dem med. De opmuntrer hinanden til at komme, og når nogle siger, at de ikke kan, skriver de, at de savner dem. Jeg ser virkelig, hvor betydningsfuldt det er, at teenagerne kan komme hver onsdag og være sammen med andre kristne teenagere. De får en pause fra skoledagene og de ærgerlige situationer, der kan være i klasserne. Hver onsdag ber vi sammen i et kvarter, hvor vi ber om hver af de bønneemner teenagerne selv kommer med. Ber for hinanden og viser at Gud også er levende hos teenagerne. I OC TEENS viser vi at Gud er levende og at han er med os i alt! Han er med i de skøre lege vi har, den store hygge vi oplever, det fantastiske fællesskab der er og han er med i vores bønner og når vi hører om ham. Tak Gud for Teens".

Fremtiden i OCTeens

Fremtiden for OC Teens er lys. Der er massere ideer til udvikling, nye ledere og teenagere, samt en vilje til at gøre en forandring for teenagere i Danmark. Felix Bidstrup, som er den nuværende leder, har valgt at stoppe som leder af OC  Teens da han skal være årsmedarbejder på Alterna i 2023/2024. Han har givet stafetten videre til Miriam Jensen og Nikolas Bidstrup som kommer til at gøre fantastiske ting med OC Teens og videreudvikle teamet og det fællesskab der er blandt teenagerne. Felix siger:

"Gud har givet disse to personer en kæmpe brand for teenagere. Med hver deres evner og forskelligheder, er jeg overbevist om at OC TEENS bliver endnu bedre. Glæder mig til at se med på sidelinjen".