At tjene med giver ham et formål og et fællesskab

Kirke er bygget op omkring frivillige, der tjener med i alt fra at spille musik, lave sociale medier, sætte stole op og sige velkommen til folk. I Åbenkirke har vi mange, der tjener med på vores forskellige teams. De er alle med til at skabe vores gudstjenester. Felix er en af dem der tjener med - læs hans historie om det fællesskab han har fundet, og det formål han udlever.

Åbenkirke er en familie

Felix Bidstrup er 20 år gammel og han er en fast person i kirken. Han tjener med på forskellige teams hvor han fx er Teens leder samt på set up teamet. Han er født i Vestjylland og opvokset i Dragør på Sydamager. Felix startede i Åbenkirke som en del af teamet, der var med til at starte kirken i 2018. Han oplever kirken som en familie, hvor han er med til at få familien til at fungere. 

“Jeg ser Åbenkirke som en familie, og i en familie er man med til at sørge for at familien fungerer.”

Han ser sin tjeneste i kirken som et privilegium, hvor han kan være med til at hjælpe sin kirkefamilie. Et eksempel på dette kunne være i OC Kids, hvor han er med til, at stå for en søndag om måneden sammen med resten af OC Teens teamet. Her sker der fantastiske ting, hvor børn får lov til at have det sjovt, og samtidig lære Gud bedre at kende.

OC Teens teamet

Felix er leder for OC Teens teamet, som er et team der står for teenager i kirken, og som faciliterer en ugentlig aften med teenagerne hvor de hygger og lærer om Jesus. Teamet startede for alvor ud i sommeren 2022, hvor han fik flere medlemmer på teamet, og de fik et fantastisk fællesskab.

Han så teamet vokse, og det var en fantastisk oplevelse. Hans team har vidt forskellige personligheder, og det giver en stærk team dynamik, da der er forskellige løsningsforslag på ting. De arbejder godt sammen, og har alle en kæmpe brand for at teenagere skal opleve Gud. Nu er teamet godt op og køre. Udover Felix er der seks medarbejdere på teamet.

Tjenesten: kedeligt eller sjovt?

Felix oplever tjenesten som sjovt, og at man altid kan komme med sit input. Det er ikke en kedelig ting for ham, eller en ting man bare skal have overstået, men noget der giver ham formål. 

“Tjeneste er ikke en byrde, fordi man hjælper til sammen og man får et fantastisk fællesskab ved at tjene sammen med andre. Det er altså med andre ord vildt sjovt at tjene med, også selvom det nogle gange er hårdt”

Felix oplever at det formål og fælleskab man opnår ved, at være på team i kirken er med til at gøre det til en fantastisk oplevelse. Yderligere har det en betydning for ham, at Jesus har givet så meget til ham og os. 

“Jeg fortjener ikke noget, men Jesus gav sig selv på korset for os, og jeg kan få lov til at give noget tilbage. Det er en fantastisk livgivende ting for mig.”

I Åbenkirke København oplever vi at tjenesten er sjovt. Her kan du være på mange forskellige teams lige fra at lave kommunikation til at være i OC Kids. Der er også mange andre muligheder, som du kan læse mere om her. Alle der tjener med mødes hver søndag før gudstjenesten og ber sammen, og her er du meget velkommen, hvis du vil have en forsmag på, hvordan det er at tjene med i kirken.