Maria fandt et autentisk fællesskab med Gud i centrum

Maria Lynge Lund er en del af en OC Group, som er en del af fællesskaberne i Åbenkirke KBH. Her har hun fundet en gruppe mennesker, hun kan dele livet med, og samtidig tale om deres fælles tro på Jesus. Læs hendes historie herunder, og bliv inspireret af et fællesskab med Gud i centrum.

Maria er 27 år gammel og bor i Valby med sin mand, Benjamin Lund. Hun er færdiguddannet pædagog, og arbejder til dagligt med børn. I kirken er hun bl.a. med i lovsang. Hendes OC Group mødes hver anden uge hjemme hos hende og Benjamin, hvor de spiser mad sammen, hygger, hører andagter fra Guds ord og taler om tro.

Fællesskabet er stærkt

OC Groups handler om fællesskabet med hinanden og med Gud. Det er stedet, hvor kirken bliver “mindre” og hvor der er rum til fordybelse. I Marias gruppe er netop det, at vokse i troen sammen i fokus.

Man connecter på et dybere plan og får lov til at vokse i troen i fællesskab med andre.

I Marias gruppe er der både tid til at dele liv med hinanden, og samtidig er der fokus på samtalen med hinanden og at lære af hinandens forskelligheder. Hun elsker, at der er plads til alle, og at folk kan stille spørgsmål om deres tro, som de i fællesskabet i gruppen kan tale om. Fællesskabet er også unikt, fordi det ikke kun handler om at hygge sammen, men det handler også om Jesus.

Fællesskabet er stærkt, fordi vi på trods af forskelligheder, er samlet om ét navn og det er Jesus. Samtidig er det et sted hvor man kan få lov til at dele hjerte med andre og blive opmuntret, og finde trøst og opbakning i svære tider. Man deler både glæder og sorger."

Siger Maria og fortsætter: “Her tror jeg specielt at det er vigtigt at vi øver os i at være sårbar og lade os blive inspireret af andres råd og vejledning.

Gode minder fra gruppen

Maria har mange gode minder fra hendes OC Group. De handler både om dybe snakke, fantastiske bønnestunder og dejligt fællesskab. Hun mindes specielt de gange, hvor samtalen er sårbar.

De bedste minder jeg har, er de gange hvor snakkende bliver ekstra sårbare gennem ærlighed og åbenhed, fordi det styrker både dig selv, men også fællesskabet.”  

Sårbarhed, ærlighed og åbenhed er ingredienserne i en fantastisk gruppe aften for Maria. De tidspunkter hvor folk åbner op, smider facaden og taler direkte fra leveren, styrker fællesskabet, individerne og ultimativt også kirken. I Marias gruppe har de både haft gange, hvor folk deler svære ting, og hvor alle kan dele deres erfaringer i en fordomsfri samtale. Det giver de bedste gange i gruppe, og Maria glæder sig til mange flere gruppe oplevelser som disse.

Gud i centrum

Som det tidligere er nævnt, er en af de vigtigste ting i en OC Group fællesskabet med Gud. I Marias OC Group har de tit udfordrende samtaler om Bibelen og troen på Gud. De er ikke altid enige i gruppen, men de lærer af hinandens forskelligheder og input. En normal aften i Marias OC Group vil starte med et måltid, og bagefter vil der være en kort andagt om enten et skrifsted fra bibelen eller et specifikt tema. Dette leder altid ind i en samtale rundt om bordet, hvor folk har mulighed for at dele deres input, og hvor gruppen sammen kan reflektere over Guds ord. Der bliver også tit lagt op til at reflektere over nogle spørgsmål eller temaer. Den individuelle refleksion, sammen med den samlede grupperefleksion, gør ifølge Maria, at man opnår ny indsigt i Bibelen og troen på Gud, som kan hjælpe med at implementere hans ord i dagligdagen.

Læs mere om OC Groups

I grupperne bruger vi tid på at fordybe os i Guds ord, bøn og lovsang, dybe snakke og dele livet med hinanden - Det er her, vi ønsker at disciple hinanden og udvikles til større modenhed og større tro. I en OC Group vil du være sammen med 8-14 andre mennesker. For mere info eller hvis du ønsker at deltage i en OC Group, så skriv endelig til os herunder.

Vil du gerne høre mere om OC Groups? 

Herunder kan du skrive dine kontaktoplysninger, hvis du ønsker, at høre mere om en OC Group, eller hvis du gerne vil være med i en OC Group.