Fra Tvivl til Tro: Når "Måske" Forvandles til Mirakler i Dit Liv

Thomas Christensen, prædiken 27.08.2023

Vi lever i en tid, hvor usikkerheden ofte banker på døren. Om du står med en bekymrende besked fra lægen, usikkerhed i økonomien, eller føler dig fortabt i en verden, der konstant ændrer sig, er det let at tvivle.

Men husker du prædikenen fra søndag? Der, hvor kongen udtalte sin tvivl, og Elisa stod fast i sin tro på Guds løfter? Historien mindede mig om, at selv i de mest udfordrende tider, kan Gud vende vores "måske" til mirakler.

Hvad nu hvis denne historie ikke kun var forbeholdt konger og profeter fra gammel tid? Hvad nu hvis den samme kraft kan virke i dit liv i dag? Tænk over det.

Måske har du modtaget en udfordrende lægerapport, og frygten har fået fat. Men lad mig opmuntre dig med dette: Ligesom de fire mænd uden for byporten, kan du også tage et skridt i tro, selv i ansigtet af det umulige. For ligesom dem kan din handling i tro blive katalysatoren for et mirakel.

Eller hvis du bekymrer dig over økonomien. Tænk på de gange, hvor Bibelen taler om at tage skridt i tro, selv når det ser mørkt ud. Ligesom i Prædikens bog, hvor vi bliver opfordret til ikke at vente på de perfekte forhold, men i stedet tage skridt i tro.

Hver gang jeg har tvivlet eller været bange, har jeg taget hjerte ved disse historier og har oplevet, at Gud har grebet ind. Jeg vil opfordre dig til at gøre det samme.

For det er sandt, hvad der blev sagt i prædikenen: "Intet er umuligt for Gud." Måske betyder det, at dit "måske" netop nu er skridtet mod det næste mirakel i dit liv.

Hvis du ønsker at blive opmuntret yderligere eller trænger til at blive mindet om Guds kraft, kan du se eller gense søndagens prædiken her på Youtube.

Må din uge være fyldt med skridt i tro og overraskende mirakler. Og husk altid: Selv i tvivlen kan troen blomstre og bære frugt.